«Вполював» кілограмового боровика

Два велетенські білі гриби вагою понад півтора кілограма знайшов лучанин Всеволод Барабаш у маневицькому лісі. 
На “тихе полювання” до Соф’янівського лісництва Всеволод їздить уже добрий десяток літ. З порожніми руками з лісу ще не повертався. Але такі гігантські екземпляри знайшов уперше. Того дня він вирушив до лісу з товаришами Петром, Олександром і зятем Всеволодом. Чоловікові довго не таланило, в той час, як у решти компанії торби вже були наполовину заповнені грибами. Але і йому посміхнулася фортуна. На галявині на нього чекали два велетенські боровики. Один білий гриб заважив рівно кілограм, другий “потягнув” на 600 грамів.
Дорогою додому чоловік завітав із трофеями до редакції “Вісника і Ко”. До будинку на проспекті Перемоги, 15, прийшов не випадково – “Вісник і К” є улюбленою газетою родини Барабашів. Щотижня Всеволод купує примірник тижневика із блакитним логотипом. Раніше передплачував, але хтось частенько встигав “позичити” газету з поштової скриньки.
Увечері дружина Всеволода Галина приготувала з більшого боровика смаженю. Дуже смачну. Автор цих рядків мав можливість не тільки сфотографувати велетенські гриби у редакції, а й оцінити кулінарні здібності господині, скориставшись запрошенням глави сімейства.
Микола КОМАРОВСЬКИЙ,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>