На Прикарпатті створять Біблійний сад

В Івано-Франківську створять «Біблійний Сад». У ньому висадять колекцію рослин, про які згадується у Святому Письмі і які мають символічне та ритуальне значення.
За реалізацію унікального проекту взялися у Прикарпатському національному університеті ім. Василя Стефаника, який має свій ботанічний сад. Тут переконують: з понад сотні рослин, згаданих на сторінках Святого Письма, більшість можуть зростати в кліматичних умовах їхньої місцевості (дерева, кущі, трави, злаки, баштанні, прядильні та ефіроолійні культури). А залучення спонсорських коштів дозволить облаштувати територію святого ботанічного саду таким чином, щоб його могли відвідувати не лише здорові, а й люди з особливими потребами. В ньому планують зробити широкі доріжки, заїзди та поручні для тих, хто прикутий до інвалідних візків або ж пересувається на милицях. Аби могли краще спілкуватися з живою природою слабозорі й незрячі відвідувачі, для них таблички з написами продублюють шрифтом Брайля.
Наталія КРАВЧУК,
Івано-Франківська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>