За смерть людей відповість перевізник

До шести років позбавлення волі засуджено власника автобуса, водій якого допустив зіткнення з потягом. Аварія сталася 14 лютого 2009 року на залізничному переїзді поблизу села Прошова Тернопільського району. У результаті зіткнення автобуса ПАЗ з електричкою загинули п’ятеро людей, у тому числі – водій автобуса, 14 осіб травмувалися. Була й шоста жертва – літній пасажир потяга, у якого від побаченого не витримало серце.
Суд звинуватив 42-річного власника автобуса Володимира Д. у порушенні вимог законодавства про охорону праці, що спричинило загибель людей. Перевізник, як встановило слідство, не оформив водія належним чином на роботу, не надав інструктажу і не провів стажування. Окремо визнана й вина водія у порушенні Правил дорожнього руху: він не керувався світловою та звуковою сигналізацією, дорожніми знаками та розміткою, не переконався у тому, чи наближається потяг. Крім шести років тюрми, перевізника на 2 роки позбавлено права надавати послуги, пов’язані з перевезеннями пасажирів та вантажів автотранспортом. Також він зобов’язаний сплатити 315 тис. грн моральної шкоди рідним загиблих. У нього конфіскували чотири мікроавтобуси, кошти від продажу яких віддадуть родинам потерпілих.
Світлана Клос, Тернопільська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>