Діти без нагляду – горе батькам

Початок травня на Тернопільщині відзначився незвично великою кількістю нещасних випадків із дітьми.
Так, у селі Ягільниця Чортківського району тракторист знайшов уранці на краю поля 8-річного непритомного хлопчика. Розгубившись, не надав першої допомоги, поїхав до села по медиків. Втрачені хвилини коштували Андрійкові життя. Лікарі встановили, що дитина померла від переохолодження. Земляки винуватять матір, яка мало дбала про сина. Абияк одягнутий, напівголодний хлопчисько самотньо вештався селом, забродив і далі. Коли Андрійка у труні, яку придбали за кошти односельців, хотіли занести до рідної хати, мати відмовилася відчинити двері… Розглядається питання про порушення проти неї кримінальної справи за невиконання батьківських обов’язків.
5 травня в одній з тернопільських квартир задушився мотузками дитячої гойдалки п’ятирічний Ромчик. За ним не догледів дідусь, який у час, коли малюк вирішив погойдатись на прикріпленій до одвірка гойдалці, спав. Хлопчик обмотав мотузкою ручку та горло, ця удавка й позбавила його життя. Сім’я, в якій виховувався Ромчик, є неблагополучною.
Недалеко до біди було у випадку з 5-річною Іринкою. 6 травня вона ледь не випала з 8-го поверху тернопільської квартири, виглядаючи з балкона маму, котра була на роботі. Відчинивши балконні двері, дівчинка стала на стілець і небезпечно звісилась через перила. Пильні сусіди викликали еменесників. Вони й зняли дитину за допомогою автодрабини.
7 травня на території лікарні №2 загинув випускник однієї з тернопільських шкіл Василь Б. За попередніми даними, юнак зірвався з труби лікарняної котельні. У ніч смерті хлопчині виповнилося 17 років. Слідство з’ясовує, чи була трагедія нещасним випадком, самогубством, а чи вбивством. Найбільшою фобією загиблого був страх висоти, тому для родини та друзів його підйом на височенну трубу видається щонайменше дивним.
Світлана Клос,
Тернопільська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>