Для звітності даішник складав протоколи на родича-інваліда

Тернопільський автоінспектор регулярно протоколював порушення правил дорожнього руху однією і тією ж особою. Протягом короткого часу він склав аж 11 протоколів, а робив це, як з’ясувалося, заради поліпшення планових показників.
Жертвою автоінспектора став його земляк, навіть, кажуть, далекий родич, який мешкає в одному із сіл Зборівського району. Меткий міліціонер використав його по-родинному винахідливо: віртуально ловив чоловіка під час переходу дороги поза пішохідним переходом, на червоний сигнал світлофора тощо, складав протоколи і сам підписував їх від імені “порушника”. Про таку самодіяльність родича, зрозуміло, не інформував. 
Але особою систематичного порушника зацікавилися прокурори. Поспілкувавшись із селянином, вони одразу зрозуміли – чоловік у приписаних йому гріхах не винен. Він інвалід і рідко виходить на вулицю навіть у рідному селі, не кажучи вже про поїздки до Тернополя. 
Розслідування цієї справи триває. За словами прокурора Зборівського району Галини Борщевської, покарати даішника поки не вдається. 30-річний чоловік, який раніше на здоров’я ніколи не скаржився, нині перебуває на тривалому лікарняному. Поміж лікувальними процедурами він встиг оскаржити постанову обласної прокуратури про притягнення його до відповідальності, але тернопільський міський суд його скаргу відхилив. Невдовзі протест інспектора розгляне обласний апеляційний суд.
Євгенія Ліщук,
м. Тернопіль

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>