Церкву із попелу піднімають студенти

У жовтні минулого року у селі Плужне Ізяславського району Хмельницької області сталося нещастя – вогонь охопив тутешню Свято-Михайлівську церкву, добряче понищивши її. Від дерев’яного храму, в якому служба Божа відновилася у 1991 році (раніше радянська влада закрила храмове приміщення, а потім пристосувала його під склад для “сільпо”), залишився лише один вцілілий купол. Через пожежу сільський храм буквально два роки не дожив до свого 100-річчя.
Втім, цілком очевидно, що столітній храмовий ювілей у 2012 році у Плужному все-таки святкуватимуть. Бо громада заповзялася відновити святиню, і першим кроком на цьому шляху стала ініціатива студентів із Рівного – з Національного університету водного господарства та природокористування. Зокрема, студенти спеціальності “архітектура” вирішили розробити архітектурно-будівельний проект. Наразі на кафедрі архітектури  відбувся захист п’яти архітектурно-планувальних проектних робіт. Усі вони отримали від спеціалістів високі оцінки. А який саме проект стане переможцем, вирішуватиме громада села Плужне – під час громадського обговорення.
Петро ОНИЩУК,
Хмельницька область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>