Багатодітній родині Стецюків допомагали з усієї України

На початку осені у “Віснику+К” (№35 від 2 вересня цього року) був надрукований матеріал про багатодітну сім’ю із села Золочівка Демидівського району – “Після смерті дружини залишився із сімома дітьми”. Нещодавно, будучи проїздом на Демидівщині, не могли не поцікавитися: що нового у наших героїв?
Виявилося, на Стецюків після нашої публікації звернули увагу чимало мас-медіа. В Інтернеті з’явилися передруки, центральні канали знімали про них фільми. До Іринки, яку сфотографували, коли вона куховарила, почали писати парубки, хвалили юну господиньку. Але найбільш зворушливими для всіх стали слова підтримки, грошові перекази і навіть посилки від простих людей. Географія вражаюча: поміч багатодітній родині надходила із Севастополя, Львова, Одеси, Ізмаїла, Донецька, Києва, Криму… Хтось уважно у газеті роздивився дітей і кожному вислав обновочки, до речі, не помилившись із розмірами, хтось надсилав по 100-200 гривень у конверті без зворотної адреси. Члени сім’ї навіть і не сподівалися, що отримають таку підтримку від  незнайомих людей, небайдужих до їх горя. Тато Павло і його дітки безмежно вдячні усім. Правда, були і такі орга-нізації, які піар-акцію на Стецюках зробили, надіславши гуманітарну допомогу, у якій не те що між люди не вийдеш, але й баба до корови, вибачте, не вдягне.
Загалом, життя у наших героїв йде своїм ходом. Молодші навчаються в школі. Найстарша, Юля, поки що вдома, а от Іринку влаштували на роботу секретарем у сільську раду. Проте дівчата не полишають надії вступити у вузи і мати якусь професію.  
Мирослава КОСЬМІНА,
Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>