Суддя з’їла… талони на пальне

Два роки тривав судовий процес над суддею Березнівського районного суду, яку звинуватили в отриманні хабара (талонів на пальне) взамін за звільнення підсудного від покарання з випробувальним строком. Більше того, правоохоронці затримали суддю якраз під час отримання хабара. Зрозумівши безвихідь, винуватиця спробувала проковтнути талони. Втім, встигла з’їсти не всі. Частину вилучили і прикріпили до кримінальної справи як речовий доказ.
Невдовзі після цього випадку Президент України відсторонив її від посади, а 3 жовтня 2008 року звільнив з посади. Підставою послугувало подання заяви про звільнення за власним бажанням.
Минулого року суддю було визнано винною та засуджено на 2 роки позбавлення волі з іспитовим строком на один рік. Втім, засуджена подала касаційну скаргу до Верховного Суду України. Наразі Верховний Суд не задовольнив касаційної скарги. Отож, попередній вирок залишився без змін.
Сергій Новак, Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>