Снігові динозаври у Мирогощі

Багатотисячним святом у Мирогощі Дубенського району є дивовижна феєрія на межі зими-весни, коли на території аграрного коледжу люд потрапляє у царство снігових фігур, аналог якому навряд чи знайдеться в Україні. Цьогоріч, попри кризові явища у країні, навчальний заклад вирішив не відступати від уславленої традиції.
– Виставка снігових фігур у Мирогощі започаткована більше десяти років тому, – зазначає директор коледжу Віктор Терновик. – Це свого роду змагання між групами на кращу снігову чудасію. Приблизно тиждень вони затратили на створення фігур. Снігу цьогоріч вистачало, але і його доводилося завозити на територію казкового царства, адже, скажімо, на виготовлення однієї лише фігури – символу нинішнього року, Бика, було використано 20 “кубів” снігу.
У конкурсі снігових фігур взяли участь 36 студентських груп, а найкращими роботами незалежне журі визначило Бика, Динозавра, Рукавичку, Газову трубу… За декілька днів виставку відвідали тисячі дубенчан і гостей краю.
Сергій НОВАК,
Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>