Медсестра стала героєм-рятувальником

У Києві відбулася урочиста церемонія нагородження і вшанування лауреатів Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник року”. Серед них була і 27-річна Галина Кондрашова з міста Здолбунів. Минулого року вона, побачивши пожежу у сусідньому будинку та дізнавшись, що всередині перебувають люди, вилила на себе відро води та мерщій кинулася через відкрите вікно. До прибуття підрозділів МНС мужня медсестра витягнула із задимленої кімнати подружжя пенсіонерів та їхню 35-річну доньку. Під час порятунку пані Кондрашова сама знепритомніла. Лише вчасно надана медична допомога врятувала жінці життя. Раніше за порятунок людей  Галину Кондрашову було нагороджена медаллю “За врятоване життя”.
А у місті Костопіль справжніми рятувальниками стали учні та педагоги місцевої гуманітарної гімназії. Вони гуртом витягнули з-під криги 40-річну Тетяну Степанову, яка провалилася на річці, йдучи по тонкій кризі. Використали рятівники підручні засоби та драбину, добралися до ополонки. Найнебезпечнішу і найвідповідальнішу ділянку взяв вчитель фізкультури Юрій Халдейко, який і витягнув жінку.
Сергій Новак, Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>