Мешканці гуртожитку №6 Рівненського державного гуманітарного університету приготували най-більший студентський поліський бутерброд, площа якого сягнула 2,17 кв. м. У результаті організатори дійства отримали підтверджувальний сертифікат про встановлення рекорду у категорії “Кулінарія” у “Книзі рекордів України”.
Ідея нового “бутербродного” рекорду належить завідувачці гуртожитку Вірі Бабак. На заклик охоче відгукнулися майже всі його мешканці, а їх тут небагато-немало – сім сотень студентів. Найактивніше ж долучилися до справи п’ятеро дівчат та троє хлопців, котрі мають хороші навики в кулінарії. Цікаво також те, що випікали бутерброд у справжній домашній печі.
– З’ясувалося, що на території міста Рівне давні домашні печі ще не перевелися, – розповідає Віра Бабак. – Півночі перед дійством ми з дівчатами пекли “основу” під бутерброд. Заодно згадали колишні поліські традиції – як жінки з молитвою замішували тісто, як народними піснями супроводжували випікання, а потім знову накладали хресне знамення на хліб. Чого тільки не використали при приготуванні одного з найпопулярніших студентських харчів: оселедці, шинку, лимони, кукурузку, ковбасу, гриби, помідори, різноманітну зелень... І, звичайно ж, сало – як же студент без нього. Після презентації диво-витвору усім, звичайно, кортіло посмакувати бутербродом. Вистачило його кожному, хто прийшов на дійство.
– Що стосується “бутербродних рекордів, то їх в Україні уже чимало, – каже офіційний представник національного проекту “Книга рекордів України” у західному регіоні України заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький. – У Луцьку, приміром, “козирнули” найбільшим “салобургером”, рекордним також став бутерброд у вигляді палацу. Ходили чутки і про величезні студентські бутербродні витвори. А рівняни не тільки створили свій поліський продукт, а й ви-рішили його офіційно зареєструвати.
Сергій НОВАК,
Рівненська область
Comments: |