Лучани – зірки перегонів на Буковині

Вдруге у Чернівцях стартувало міжнародне ралі для інвалідів «Буковинські Карпати-2011». У ньому взяло участь 34 екіпажі – на автомобілях з ручним керуванням змагалися прикуті до інвалідних візків люди. Окрім українських команд, у перегонах брали участь гості з Росії, Білорусі, Молдови, Польщі і Німеччини!
Цього року Волинь представляв один екіпаж – лучани пілот Валентин Шабунін зі штурманом Михайлом Новосадом. На фоні «крутих» Honda Jazz, Nissan, Reno, BMW, «Мерседесів», «Фордів», «Опелів», «Мазд» і «Мітсубісі» їхній «Запорожець» виглядав дуже скромно. Проте це не завадило волинянам стати справжніми зірками перегонів. Адже саме до них була прикута головна увага мас-медіа. Це ж яку треба було показати майстерність, щоб «взути» не тільки більшість учасників свого класу «Ла-1» (прийшли шостими з-поміж 22-х!), а й значно маститіших суперників. Адже в загальному заліку волиняни посіли 11 місце. Вони вправно і «вісімки» малювали», і подолали перевал Німчич.
– Такі змагання дуже важливі для нас, – говорить Валентин Шабунін. – Добре, що є люди, які небайдужі до таких, як ми. Щиро хочеться подякувати за підтримку і допомогу у підготовці до змагань міському голові Миколі Романюку, голові облради Володимиру Войтовичу, директору ВАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Віктору Чорнусі, керівникові ТзОВ «Мавекс» Олександру Киці, власнику виробничо-комерційної фірми «Домінанта» Леоніду Джулінському, адміністрації будівельного гіпермаркету «Епіцентр К» (м. Луцьк). Ми загорілися ідеєю провести міжнародне ралі на Волині. Можливо, наша задумка невдовзі здійсниться.
Додому волиняни повезли кубки і медалі «За волю до перемоги». Й справді, їхній цілеспрямованості та впертості можна по-доброму позаздрити.
Наталія КРАВЧУК, Чернівецька область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>