Облрада закликає розпустити парламент

Минулого вівторка відбулася чергова десята сесія Волинської обласної ради. Депутати розглянули чимало важливих господарських питань, вирішення яких чекали громадяни. Зокрема своїм рішенням сесія розв’язала проблему піщаного кар’єру у селі Сокіл Рожищенського ра-йону. На наступних 17 років право на розробку копальні площею 20,83 га отримало ЗАТ “Галант”. Також депутати затвердили тимчасові рекомендації щодо проведення земельних торгів, що має зменшити зловживання на ринку землі. Розглянули й питання про розподіл коштів субвенцій з державного бюджету на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян. На Волинь для цього виділили лише трохи більше 13 млн гривень, при потребі у 80 млн. У зв’язку з таким цейтнотом коштів дискусія щодо їх розподілу поміж районами та населеними пунктами області була надзвичайно гарячою. Але депутати таки прийняли компромісне рішення.
Завершували сесію волинські депутати, аналізуючи політичну ситуацію в Україні. Аби загасити занадто революційні настрої своїх волинських колег, у сесійну залу обласної ради висадився справжній десант народних депутатів України від “Партії Регіонів”: Григорій Смітюх, Сергій Рижук, Володимир Зубанов та Анатолій Горбатюк. Регіонали спробували переконати волинян, що ніякої кризи в країні немає, а її залишки остаточно розвіє чергове внесення змін до Конституції України, яке стосуватиметься органів місцевого самоврядування. Тоді, мовляв, кошти ділитимуться на місцях, і регіони стануть багатими та самодостатніми. Однак попри всі аргументи народних обранців, депутати обласної ради визнали ситуацію в Україні загрозливою для демократії і побачили у діях правлячої коаліції повернення методів режиму Леоніда Кучми. А тому сесія прийняла звернення до Президента України Віктора Ющенка з вимогою розпустити нині діючий парламент і провести дострокові вибори. За це рішення проголосували 50 із 66 присутніх у залі депутатів обласної ради.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>