Журналістів у Шацьку поставили перед вибором – ставте «темники» або звільняйтесь

Шацька районна влада на Волині на чолі з головою Шацької РДА Володимиром Найдою забороняє місцевій пресі згадувати про Євромайдан та висвітлювати акції протесту, а також залякує усіх працівників бюджетних установ звільненнями, якщо вони наважаться брати участь у будь-яких акціях, спрямованих проти політики діючої влади, про це повідомляє прес-служба Волинської організації ВО «Свобода».

Так, керівник Шацької РДА Володимир Найда і його підлеглі забороняють районній газеті «Шацький край» писати про Євромайдан і кривавий розгін мітингувальників «Беркутом». Також під табу потрапила інформація про поїздки жителів району до Києва, про вимоги відставки уряду Азарова, президента Януковича, покарання винних у побитті громадян.

«На редактора газети «Шацький край» здійснюється постійний тиск з боку районної влади. Йому погрожують звільненням. Журналістів змушують публікувати статі, які прийшли з обласної державної адміністрації або писати заяви на звільнення», - розповів про стан справ у районі голова Шацької районної організації ВО»Свобода» Леонід Богдан.

Також районна влада забороняє усім бюджетникам брати участь у народних вічах та засуджувати дії влади, залякуючи їх звільненнями. Здійснюється негласний контроль за тими, хто наважився поїхати на акції протесту до Києва.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>