У Луцьку виставка, присвячена подіям на Волині у 1943 році

У Волинському краєзнавчому відкрилася виставка «Волинські події 1943 року в документах, спогадах, дослідженнях» (матеріали Волинського краєзнавчого музею, Державного архіву Волинської області, Волинського обласного ветеранського громадсько-культурного товариства «Холмщина»). Вона приурочена 70-им роковинам польсько-українського протистояння на Волині у роки Другої світової війни.

На виставці мовою музейних експонатів: фотографій, документів, книг, свідчень очевидців, листівок, газетних публікацій подається інформація про непрості сторінки спільної історії українського та польського народів у вирі Другої світової війни, передвоєнних та післявоєнних років.

Особлива увага звернена на події 11 липня 2003 року на Волині, коли Президент Республіки Польща Олександр Квасневський та Президент України Леонід Кучма були присутні на Волині у селі Павлівка Іваничівського району, де було відкрито  пам’ятник українсько-польського примирення  «ПАМ’ЯТЬ – СКОРБОТА – ЄДНАННЯ» та проголошено примирення відносно подій 1943 року на міждержавному рівні.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>