Власник “ПАККО” збільшить свій земельний банк до 655 тисяч гектарів

Російсько-український агрохолдинг Valinor продає активи в Україні - 123 000 га землі, чотири елеватори і парк сільгосптехніки. Потенційний покупець - Ukrlandfarming Олега Бахматюка з Івано-Франківська, який не так давно став власником корпорації "ПАККО".

Якщо угода відбудеться, видатний в країні латифундист збільшить свій земельний банк на чверть, до 655 000 га. Бізнес, який входить в першу десятку за величиною земельного банку, може обійтися покупцеві в $120-180 млн, пише Forbes Україна.

Ukrlandfarming Олега Бахматюка планує розширити земельний банк на 200 000 - 250 000 га, говориться в проспекті емісії компанії, опублікованому на початку нинішнього року. У 2012-му компанія збільшила площі на 24 000 га, купивши два сільгосппідприємства в Криму і Донецькій області. "Я не виключаю, що на прикладі цієї компанії ми побачимо, як виглядає перший український холдинг-мільйонник", - вважає Дмитро Драгун, партнер по корпоративних сервісах Baker Tilly.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>