Гідрометцентр обіцяє українцям суттєве потепління

"Починаючи з 16 квітня, на територію України прийде антициклон, який принесе помірно суху теплу погоду. Сьогодні у південних, центральних та східних областях пройдуть помірні дощі. Потім, із приходом антициклону, протягом поточного тижня на території України буде переважати суха погода із поступовим підвищенням денної температури повітря до +13 - +18 °С", - повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда під час сьогоднішнього брифінгу.

Щодо ситуації з паводком, то поки що зберігається затоплення заплав Прип'яті і більшості її приток, річок басейну Західного Бугу.

 

Внаслідок відновлення підйомів на Дністрі і його притоках та проходження максимумів водопілля на притоках Західного Бугу та Прип'яті буде утримуватись перевищення небезпечних відміток в окремих населених пунктах: у Підволочиському, Бучацькому районах Тернопільської області, Ріпкинському - Чернігівської, Волочиському - Хмельницької, Сокальському - Львівської, Зарічненському, Сарненському, Рокитнянському - Рівненської, Ратнівському, Старовижівському, Любешівському, Маневицькому, Ковельському районах Волинської областей та понижених ділянок у міста Луцьк.

15-17 квітня у високогір'ї Закарпатської та Чернівецької областей утримується небезпека сходу снігових лавин.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>