«Волинь» програла «Шахтарю» без бою

«Шахтар»-«Волинь» - 4:1

Голи: 1:0 - Шандрук, 10 (автогол), 2:0 Кучер, 14, 2:1 – Бікфалві, 51, 3:1 - Коста, 52, 4:1 - Едуардо, 90+3.

«Шахтар»: 30. Пятов, 33. Срна – к, 44. Ракіцький, 5. Кучер, 26. Рац (95. Соболь, 64), 3. Хюбшман, 19. Гай (11. Едуардо, 65), 22. Мхітарян, 20. Коста (21. А. Патрік, 70), 28. Тейшейра, 9. Адріано.

«Волинь»: 1. Старцев (78. Літовченко, 39), 38. Насонов, 15. Шандрук – к, 4. Ілієв, 5. Занєв, 24. Ізворану (6. Шиков, 74), 89. Лопес, 90. Пилипчук (18. Приндета, 79), 11. Савич, 10. Бікфалві, 31. Суботич.

Матчем "Шахтар"-"Волинь" офіційно відкрилася весняна частина чемпіонату української футбольної прем’єр-ліги.. Хоча в останні 3-4 роки поєдинки між "гірниками" та лучанами проходять у напруженій і видовищній боротьбі, цього разу натяку на неї не було. Хоча донеччани не показали на всі сто своєї чемпіонської гри (напевно, таки тримали в голові майбутній матч-відповідь у Лізі Чемпіонів проти дортмундської "Борусії"), але поєдинок все одно носив односторонній характер. Оборона ж "Волині" цього вечора була схожа на прохідний двір, тому підсумок матчу цілком закономірний.

Серйозною проблемою для лучан стала відсутність дискваліфікованого капітана і головного диригента оборонних дій Сергія Сімініна. Його функції поклали на Олега Шандрука. Однак новоспечений капітан зі своїми завданнями не впорався. Більше того, волею випадку, саме з автоголу Шандрука й почався розгром "Волині". З перших хвилин поєдинку луцька команда якось дивно оборонялася, практично віддаючи супернику фланги. Як наслідок м'яч постійно перелітав з одного боку поля на інший транзитом через штрафний майданчик "Волині". Під час однієї з такий атак "круглий" і знайшов ногу Шандрука та вскочив у ворота повз ошелешеного голкіпера. Далі Олег разом з іншим центральним оборонцем "Волині" Валентином Ілієвим "проспали" центральну зону під час подачі кутового, й захисник "Шахтаря" Олександр Кучер головою розстріляв ворота. Йшла усього чотирнадцята хвилина і на табло світився рахунок 2:0. Але "Шахтар" і не думав зупинятися. Ерік Мхітарян метрів з 25 поцілив у стійку воріт Максима Старцева. Кілька разів голкіпер рятував "Волинь" після пострілів Алекса Тейшейри, під час одного з сейвів №1 лучан отримав ушкодження і був замінений. Роль нападника продовжував на себе приміряти Кучер. Ще кілька миттєвостей змарнував нападник "гірників" Луїс Адріано, він примудрявся не влучати у ціль з двох-трьох метрів. Але цього вечора "Шахтар" міг собі дозволити таке марнотратство. Щось подібне виконував на полі й єдиний чистий форвард "Волині" Даніель Суботич. Його гра якраз не має ніяких виправдань. Тоді як у матчах з такими сильним суперниками потрібно реалізовувати першуліпшу можливість, він не скористався двома помилками воротаря донеччан Андрія Пятова - двічі нападник не влучив у порожні ворота, не реалізував вихід сам на сам. Це практично усе, що вдалося створити команді з Луцька. Зневірившись у можливостях свого форварда, партнери наприкінці матчу не особливо навантажували його передачами.

Єдиний проблиск надії у грі для гостей виник на початку другого тайму, коли Ерік Бікфалві скоротив розрив у рахунку до мінімум. Але це не був результат командних дій "Волині", а лише індивідуальна заслуга самого румунського півзахисника. Йому вдався просто неймовірний удар метрів з 27 без шансів для Андрія Пятова. Але інтрига у гру так і не повернулася - уже за хвилину черговий провал в обороні дозволив Дугласу Кості знову зробити перевагу "Шахтаря" комфортною. За кілька секунд до фінального свистка рахунок страв розгромним. Все за тією ж схемою після прострілу з оголеного флангу відзначився Едуардо.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>