Президент пообіцяв приїхати на Волинь відкриття нової шахти

На прес-конференції Президента України Віктора Януковича для представників всеукраїнських, регіональних і закордонних ЗМІ, запитання Главі держави поставив волинський журналіст, редактор нововолинського тижневика «Наше місто» Ігор Лісовий. Він поцікавився перспективами шахти №10 «Новолинська», яка, як відомо, будується протягом довгого часу.

«Як мені відомо, перша черга шахти видаватиме на гора 900-1000 тонн вугілля щодня. Це буде величезний внесок, адже ми поступово нарощуємо вуглевидобування, для скорочення обсягу споживання дорогого природного газу. Я обов’язково приїду на відкриття нової шахти, – пообіцяв Віктор Янукович.

У будівництво шахти №10 «Нововолинська» вкладено станом на 1 січня 2013 року більше 1 млрд. грн. Коригування кошторисної документації знаходиться на погодженні у профільних міністерствах для подальшого затвердження Кабінетом Міністрів України. За попередніми даними для введення в експлуатацію першої черги шахти № 10 «Нововолинська» необхідно 566 млн грн. Для продовження будівництва шахти № 10 «Нововолинська» існує потреба у передбаченні капітальних вкладень на 2013 рік у розмірі мінімум 170 млн грн, що дасть можливість, за умови фінансування решти суми коштів у 2014 році, ввести в експлуатацію І-ий пусковий комплекс проектною потужністю 450 тис. тонн вугілля в рік та забезпечити роботою 900 працівників, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>