На Ратнівщині знову підтоплення

Гроза і потужна злива на Ратнівщині, що майже не вщухали вночі з 18 на 19 липня та продовжилися зранку, наробили чимало біди селянам. Їхні поля в окремих селах, які розташовуються у низині району, знову підтопило. Люди бідкаються, адже у воді плаває картопля, інша городина та зернові. За інформацією міжрайонного управління водного господарства, тієї ночі та вранці випало трохи менше третини місячної норми опадів – 25 міліметрів. А всього при місячній нормі 80 міліметрів за 19 днів зафіксовано 121 міліметр опадів.
Уже не один рік волинське Полісся, і зокрема Ратнівщина, потерпає від паводкових вод навесні, трапляються підтоплення й улітку. Проблему можна вирішити, навівши лад на гідротехнічних спорудах. На Ратнівщині цієї зими від чагарників розчистили 42 кілометри меліоративних каналів. Нині також тривають роботи. Продовжується очищення та розширення каналів за допомогою важкої техніки.
Валентина БОРЗОВЕЦЬ,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>