Сумна історія залізничної станції

Минулої неділі на одному  з приміщень на території колишньої товарної залізничної станції «Луцьк» Волинське обласне товариство «Діти репресій» відкрило меморіальну дошку, яка нагадує сучасникам про свого часу репресованих за політичними ознаками  мешканців нашої області. Напис на ній гласить: «Тисячі волинян без вини відправлені у 1939 – 1952 роках із залізничної станції «Луцьк», що тут була, у тюрми, табори і спецпоселення ГУЛАГу СРСР, а в 1941-1943 роках – у концентраційні  табори та на каторжні роботи до гітлерівської Німеччини. Не всі повернулись в Україну. Вшануй їхню пам’ять». Чин освячення меморіальної дошки здійснив у супроводі церковного хору настоятель храму Преображення Господнього Української православної церкви Київського патріархату отець Борис Григлевич.
На мітингу виступили голова товариства «Діти репресій» Антон Ступак, професор Микола Кучерепа, голова братства ветеранів ОУН- УПА Волинського краю Василь Кушнір, голова волинської обласної організації «Союз українок» Любов Ганейчук, інші учасники акції.
Петро ОКСЕНЧУК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>