Зацвіла пишно «Яблунева гілка»

Традиційно у травні, коли зацвітають сади, Всеукраїнський фестиваль шкільної преси збирає у Луцьку юних кореспондентів з усіх усюд України. На нинішній, сьомий, його організатори – гімназія №4 імені Модеста Левицького запросила і своїх зарубіжних друзів із міст Херфорд (Німеччина) та Дембіце (Польща).
Сімнадцять команд представили свою шкільну пресу. Кожна з газет була відзначена у якійсь номінації. Солідно заявили про себе у номінації «За журналістську майстерність і утвердження українських традицій» кримчани. До речі, їхню газету «Таймс» з єдиної в Криму Сімферопольської української гімназії очолює волинянин, заслужений журналіст України Володимир Притула.
Цікавим був творчий конкурс – юні репортери висвітлювали яскраві події – День Перемоги, екскурсії у музеї Лесі Українки в Колодяжне та Волинської ікони у Луцьку, виставку «Книги великої Волині», а також взяли інтерв’ю в акторів Волинського академічного облмуздрамтеатру після перегляду вистави «Неймовірні пригоди в готелі класу «люкс». Майстер-клас для майбутніх своїх колег дали відомі журналісти нашого краю Анастасія Філатенко, Валерій Бєлов, Надія Гуменюк, Володимир Лис та Святослав Лесюк.
Наш кор.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>