Киргиз задушив лучанку у Німеччині

І три роки тримав тіло дівчини у холодильнику

Нещодавно на Волинь приїжджали німецькі журналісти. Вони хотіли розповісти волинським колегам історію про долю 23-річної Каті (ім'я змінене з етичних міркувань). Вона приїхала до Німеччини з Луцька і загинула від рук бойфренда. Та луцька міліція оперативно встигла відшукати маму Каті, тож потреба у зустрічі просто відпала. Деякі деталі цієї трагічної історії нам вдалося з'ясувати.

Після закінчення школи Катя вступила у вуз. Подарунком за це стала поїздка з сім'єю на Чорне море. Потім почалися будні. Катерина навчалася заочно на менеджера і працювала. Дівчину не надто влаштовували заробітки. Вона постійно економила і просто марила поїздкою у Західну Європу. Мовляв, там заробити реальніше. Остаточно ця ідея визріла влітку 2007-го. Катя розказала матері, що хоче поїхати з найкращою подружкою до Німеччини.

У листопаді того ж року разом з подругою Катерина вирушила до Польщі поїздом Київ-Варшава. Їй було лише 20 років. Дівчина мала з собою туристичну візу і трохи грошей. Подруги нібито мали їхати на Мальту, але перебралися до Німеччини. Згодом доля розвела дівчат: подруга Каті вийшла заміж за іноземця і втратила з нею зв'язок.

Катя ж періодично дзвонила у Луцьк, казала рідним, що дуже сумує за ними. Трохи згодом повідомила, що знайшла хорошу роботу і ще з двома дівчатами винайняла житло. Ще пізніше мама дізналася, що її донька вперше по-справжньому закохалася. Зв'язок між Катею та рідними обірвався на початку 2009 року.

Убивцю "здав" поліції його брат

Наприкінці лютого 2012 року німецька поліція провела обшук у 42-річного Якоба Ф., німця киргизького походження. У 2007-му він відсидів у німецькій в'язниці трохи більше трьох років за торгівлю "живим товаром". У містечку Шпенге, де Якоб орендував гаражі, поліція натрапила на жахливу знахідку. У чималій морозильній камері, яка працювала на повну потужність, правоохоронці виявили тіло молодої білявки. Допоміг слідству брат затриманого Хайнц. Чоловік розповів, що білявку звати Катя і вона родом з України. Дівчина працювала у нього, а пізніше перебралася у містечко Херфорд у будинок розпусти "Haus 18". Тут її знали під псевдонімом Інес. У Херфорді й познайомилася з Якобом Ф., який став її бойфрендом.

Три роки тому Катя зникла. У борделі у Херфорді залишилися усі особисті речі дівчини, навіть її мобільний телефон. Зниклу 23-річну повію ніхто особливо не розшукував. На сьогодні ж Якоб головний і єдиний підозрюваний. Як розповіла речниця поліції Білефельда (тут працює комісія з розслідування вбивств) Зонья Ремерт, чоловік спочатку задушив Катю електричним дротом. А згодом, з відомих тільки йому міркувань, поклав тіло на збереження у холодильник. Як встановила експертиза, на той момент дівчина вже була мертва. Швидше за все тіло пролежало у гаражі Якоба Ф. від самого зникнення Каті. Є уже і перша версія причини вбивства. Хтось із працівниць борделю розповів, що Катя мала багато постійних клієнтів і назбирала пристойну суму - майже 90 тисяч євро. Якось вона обмовилася, що збирається віддати гроші на зберігання своєму бойфренду. Тож, можливо, коли дівчина захотіла їх повернути, чоловік і пішов на вбивство.

Незадовго до зникнення, у лютому 2009-го, Катя востаннє зв'язалася з мамою. Як пише німецька преса, якраз тоді вона мала намір повертатися в Україну. Навіть ніби сказала матері, що спакувала речі.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

м. Луцьк

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>