60 відсотків зарплат українців йде на харчі

– У 2010 році цінове навантаження на сімейні бюджети більшості українців зросло на 42 відсотки. Уряд Азарова навмисне фальси-фікує показники інфляції, яка фактично сягнула вже 30 відсотків. Сьогодні українці витрачають на продукти харчування 60 відсотків заробітної плати, – сказав на прес-конференції Анатолій Грицюк,  голова Волинської обласної партійної організації ВО «Батьківщина». – Все, що обіцяла Партія регіонів перед виборами, обман. В країні подвоїли зарплату силовикам, а йде скорочення в галузях медицини, культури, освіти. До мене на прийом приходять завідувачки дитсадків і розповідають, що їх переводять на 0,9 і 0,75 ставки. А що це таке? Це не повністю відпрацьований рік. Тож ріст економіки Азарова – порожні балачки.
На запитання, який сьогодні бюджет Волині, Анатолій Петрович, як голова бюджетної комісії обласної ради, заявив, що «це – каса виплати зарплат. Для капітального розвитку області коштів нема. На «Моторі закрутять два болти, на автозаводі – три, і влада кричить про зростання. При уряді Тимошенко, був час, коли Волинь отримала 87 мільйонів гривень. Нинішній уряд коштів для області не дає».
Водночас Роман Карпюк, ректор Інституту розвитку людини, депутат обласної ради, який також був на прес-конференції, заявив, що відтоді, як він став депутатом від «Батьківщини», працівники навчального закладу піддаються постійному силовому тиску. Наприклад, було вилучено 38 комп’ютерів, хоч вони й ліцензійні, і їх інститут не може повернути.
– Нині в обласній прокуратурі заявляють, що я торгую машинами. Я стверджую, що ми авто не торгуємо і коштів за них не отримували. Так, ми їх придбали як конфіскат, однак вони – груда металолому, і їх ще треба відремонтувати, – запевнив ректор.
Марія ДУБУК, м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>