Чому в Рудці-Козинській в неділю було людно?

У неділю в  Свято-Троїцькому храмі села Рудка-Козинська Рожищенського району було людно. Приїхали паломники з Луцька, Білорусі, Києва та волинських сіл і містечок, щоб помолитися разом з митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом, який саме цього дня 34 роки тому в отій сільській церкві служив свою першу на Волині Божественну літургію у сані священика.
За 13 років служіння ієромонаха Ніфонта у Рудці-Козинській він капітально відбудував старий храм, провів благоустрій території, проклав до храму дорогу, яку й нині називають монаховою. У Свято-Троїцькому храмі митрополит Ніфонт благословив на служіння Господу понад 40 молодих людей, які стали монахами і монахинями, ігуменами і архімандритами, священиками і настоятелями монастирів.
Березень має особливе значення в житті владики. 20 березня 1974 року він прийняв чернечий постриг, 20 березня 1977 року відслужив першу літургію у чині священика на Волині. У березні 1990 року у Володимирському кафедральному соборі у Києві був звершений чин наречення, а 31-го – здійснено його хіротонію у єпископа Хмельницького і Кам’янець-Подільського.
Символічно, що під час літургії у Рудці-Козинській архіпастир звершив священницьку хіротонію –  студента 4-го курсу Волинської духовної семінарії диякона Павла Шматюка рукоположив на священика.
Валентин МАРЧУК, священик

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>