Наймолодші луцькі козачки

Ставлення до відзначення Дня захисника вітчизни у багатьох з нас неоднозначне. Та однозначно можна сказати, що тим, як святкують його у дитячому садочку №31 у місті Луцьку, який очолює Леся Аполінаріївна Сак, можна захоплюватися. Тут уже впродовж багатьох років стало традицією у цей лютневий день посвячувати маленьких лучан у козачата. І нехай ця посвята символічна, проте хвилююча й пам’ятна для дітей та їхніх рідних. З якою гордістю малеча розказує віршики про Україну, співає пісні, танцює вперше у житті гопачка! І треба лишень чути, коли їх запитують, де вони живуть, як всі гуртом вигукують: “В Україні!” А як  співають гімн, поклавши руку на серце, після того, як найменшим пов’яжуть символічні козацькі синьо-жовті галстуки!
Дуже важливо, що вже з малолітства їх тут вчать любити свою державу, шанувати її традиції і гордитися тим, що вони є українцями.
Ольга ЖАРЧИНСЬКА, м.Луцьк  

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>