«На заробітки» у Європу

Наприкінці минулого тижня працівники відділу по боротьбі з торгівлею людьми УМВС України у Волинській області спільно з СБУ та оперативниками Луцького прикордонного загону провели операцію із затримання 42-річного Юрія Г., жителя міста Нововолинська та 38-річного Ігоря К., жителя села Старий Порицьк Іваничівського району. Обох чоловіків підозрюють у вербуванні волинських дівчат для роботи повіями. Як розповів начальник відділу по боротьбі з торгівлею людьми УМВС в області Петро Шпига, зловмисники, маючи спільників за межами України, відправляли волинянок у країни Західної Європи. Зокрема “трудилися” наші землячки у борделях Польщі.
Всього через руки вербувальників пройшло приблизно півтора десятка жінок. Проти чоловіків порушено кримінальну справу. Також вирішується питання про пошук винних на території Польщі та притягнення їх до відповідальності, хоча зазвичай це справа непроста.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ, Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>