Мед будяковий

У Луцьку вже традиційним став етнофестиваль “Різдво у волинській родині”. На Театральному майдані Вифлиємським вогнем запалили гігантську воскову свічу – і зі сцени зазвучали автентичні колядки у виконанні кращих фольклорних колективів області.
Тим часом на площі вирував ярмарок. Найбільше юрмилися гості біля пасічників. Бо ті привезли на фестиваль не тільки мед, а й власного виробництва медовухи! Позаяк, на конкурс “Питні меди-2011” до Луцька з’їхалися медовари з тринадцяти регіонів. Можна було спробувати мед акацієвий, волошковий, люцерновий,  кульбабовий, буркуновий, вербовий, гірчичний, каштановий, конюшиновий, малиновий, соняшниковий і навіть будяковий. А медовух представили 32 види! Була навіть 30-літньої витримки. Кажуть, найміцнішу подавали у “Медовій хаті”. Зварили її на Миколаївщині і гордо назвали “Антимоскаліном”.
Наталія КРАВЧУК,
м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>