Фермери готуються до страйку

Асоціація фермерів та землевласників України закликала владу скасувати будь-які обмеження на експорт зерна, що завдають значних збитків селянам, ветувати Податковий кодекс і зберегти мораторій на продаж землі. “Квотування експорту зерна є нічим іншим, як проявом протиправного самоуправства та свавілля чиновників, що завдає колосальних фінансових збитків державі. Адже Україна цього року зібрала третій за роки Незалежності урожай зернових – понад 41 млн тонн. А для повного забезпечення внутрішніх потреб держави достатньо 25 млн тонн, – заявляють в асоціації. – Тож втрати вітчизняних сільгосптоваровиробників сягнули астрономічного показника – майже 15 млрд гривень. І це тоді, коли в умовах світової економічної кризи саме вітчизняна аграрна галузь стала найбільш конкурентоспроможною в Україні, і саме вона має один з найкращих потенціалів для подальшого розвитку”.
Водночас фермери та приватні землевласники України вимагають за будь-яких обставин зберегти мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Робити це до ухвалення низки законів не можна.
Микола Собуцький, голова асоціації фермерів та приватних землевласників Волині так прокоментував ситуацію:
– Швидше за все це буде Всеукраїнський страйк. У фермерів дійсно є чотири вимоги. Перша – знання квот на зерно. Ми ще якось виживаємо, а от Схід України дуже через це страждає. Друге – сьогодні суспільство не готове до продажу землі. Немає законодавчої бази. Третє – ми підтримуємо підприємців, які вийшли на вулицю. Податковий Кодекс сьогодні повністю знищить середній клас. І ні про які перемовин з владою мови бути не може. Податковий Кодекс має прийматися з участю громадськості. І четверте – організація Конституційних народних зборів. Тільки при участі народу слід вирішувати всі проблеми країни. Інакше буде страйк.
Марія ДУБУК,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>