Дошкільнят учать сортувати сміття

Пізнавальною акцією “Наступи на пляшку” долучився луцький дошкільний заклад №17 до загальноміської “Чистий двір, вулиця, місто – чиста Україна”, яка стартувала минулого тижня. На подвір’ї навколо великої купи порожніх пластикових пляшок вишикувались дітлахи та дорослі. Окрім господарів, була ще малеча із сусідніх дитсадків №16 і 32. Запросили на акцію керівників усіх луцьких дошкільних закладів. До мікрофону почергово підходили представники міськвно та дитсадочка, екологи з мерії, бізнесмени.
Після пишномовних слів дорослих настала черга за ділами малечі. Дітвора узялась сортувати пластикові пляшки. Спочатку вони дружно наступали ноженятами на порожні пластикові відходи. А найзавзятіші навіть добряче потанцювали на них, аби максимально спресувати. “Підготовлені” пляшки дітлахи сортували за кольором у різні картонні ящики. Насамкінець, відходи перекочували до спеціального контейнеру. Дитсадок №17 не випадково був обраний місцем проведення акції. Існуюча у “Жайворонку” екологічна студія добре зарекомендувала себе у вихованні бережливого ставлення до природи.
Микола КОМАРОВСЬКИЙ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>