У традиційної новорічної хвойної красуні з’явилися незвичайні сестри. Винахідливі умільці майструють ялинки з пластикових пляшок, тканини, бляшанок і навіть автомобілів. А от закарпатський кондитер Валентин Штефаньо напередодні зимових свят вирішив зробити дерево… солодке.
Нині його називають найбільшою в Україні карамельною ялинкою. Солодкий виріб висотою 153 см готувався кілька годин. На їстівне новорічне деревце витратили 40 кг цукру, винну кислоту та барвники. Натхненницею для Валентина Штефаньо стала ялинка у Ватикані, яку зрубали на Закарпатті.
За народженням солодкого новорічного дива спостерігали діти з особливими потребами із місцевої школи. Кондитер демонстрував маленьким глядачам, як варить карамель, розкачує солодку масу та формує частини ялинки. Діти під його керівництвом виготовляли кулі з карамелі, а також льодяники у формі гербів Ужгорода, які почепили на новорічне деревце. Оригінальну чотириярусну красуню встановили в ужгородському супермаркеті. Біля неї є скринька для збору благодійних коштів, які підуть на потреби неповносправних дітей.
Руслана ТАТАРИН,
Закарпатська область
Comments: |