На Волині вже намолотили 455 тисяч тонн зерна

Дощі, а потім засуха таки вплинули на цьогорічний врожай, як в Україні в цілому, так і на Волині зокрема. Однак, наша область планує виробити 645 тисяч тонн зерна (2009 року було 639,7). За оперативною інформацією головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, станом на третє серпня, на Волині обмолочено зернових на площі 183, 4 тисячі гектарів (79,2 відсотка). Аграрії зібрали 455 тисяч тонн зерна при середньообласній врожайності – 24, 8 центнерів з гектара.
Найбільше намолотили збіжжя в Луцькому (71,6 тисячі тонн), Горохівському (64,5) та Володимир-Волинському (55,3) районах. Найвища врожайність знову ж таки спостерігається в господарствах Луцького та Володимир-Волинського районів, де, відповідно, з одного гектара отримують по 33 та 32,6 центнерів. Найбільші площі в області – під пшеницею. В окремих господарствах вже майже віджнивувалися.
Загалом в Україні прогнозують намолотити до 42 мільйонів тонн зерна, хоч попередньо влада заявляла, що буде 45.
Марія ДУБУК, Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>