хакер торгував таємною інформацією

Волинська міліція затримала доморощеного комп’ютерного генія, котрий зумів через мережу Інтернет зламати захищену електронну базу даних ВАТ “Укртелеком”. Отриману інформацію хакер спробував продати. Однак багато заробити не встиг. 21-річного хлопця затримали працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області. У хакера вилучили електронний носій, на якому містилися особисті дані громадян, зокрема – домашні адреси та номери телефонів. Також у лучанина знайшли гроші, які він уже встиг отримати від покупця за свій товар.
За комп’ютерні маніпуляції з інформацією, розповсюдження якої є забороненим, хлопцю загрожує покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до двох років з конфіскацією засобів для хакерських атак.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ, м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>