На поповнення чекають леви

У Луцькому зоопарку мешкає майже 150 тварин. Шестеро з них занесено до Червоної книги Європи. Мабуть, й влітку дати раду такій кількості звірів нелегко. А взимку їм потрібні особливий догляд та турбота. Тварин перевели на чотириразове харчування, збагачене вітамінами. Комусь подають моркву й бурячок, комусь ще й сіно, хижаки ласують м’ясом. Тільки пара левів щодня споживає його 25 кілограмів.
Цьогорічні 20-30-градусні морози додали клопоту і працівникам зоопарку. Теплолюбних звірів перевели у спеціальні закриті приміщення, де підтримується стала температура +18оС. Хижки, в яких ночують парнокопитні, утеплили сіном.
Мають у зоопарку і чим похвалитися. Нещодавно звіринець поповнився новонародженими ведмежатками. Їх поки що побачити не можна – мама Маша не випускає малюків з барлогу. А ще у березні-квітні на поповнення чекає пара левів. За минулий рік з міського бюджету Луцька на утримання зоопарку виділили 170 тисяч гривень. Звичайно, цих коштів вистачає хіба що на поточне утримання звіринця, а про поліпшення умов мова йти не може. Як розповів директор зоопарку Володимир Гончаров, є сподівання, що на облаштування закладу можна буде залучити кошти і з Європи. Мова йде про досить солідну суму. Луцький звіринець боротиметься за грант Євросоюзу, який виділяється на підтримку одного із зоопарків Польщі. За умовами цього гранту, польська сторона повинна взяти собі у партнери один із звіринців України.
Мар’яна ЛУТАЄНКО, м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>