Знову атакує Грип

Кілька тижнів минуло з моменту, коли на Волині відмінили карантин у зв’язку з епідемією грипу. Знову запрацювали навчальні заклади. Однак як слід втягнутися у навчальний процес діти не встигли. Як повідомила заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Марія Гогоша, на Волинь прийшла друга хвиля грипу, яка в основному вдарила саме по дітях. Значний стрибок захворюваності зафіксували на початку цього тижня. За добу з понеділка по вівторок захворіло 2679 людей. Причому 2227 з них – діти. Всього ж з 8-го по 15-те грудня в області на грип та ГРВІ захворіло 9311 людей. Таким чином Волинь перейшла епідеміологічний поріг. Найгірша ситуація у Горохівському, Ківерцівському, Ковельському, Локачинському, Любешівському, Маневицькому районах та у містах Луцьк і Нововолинськ. В області на карантин станом на середу закрито 21 школу.
На жаль, є уже й перша жертва другої хвилі грипу. Стала нею 7-річна лучанка, у якої була хвороба Дауна. Дитину доглядала бабуся в Млинівському районі Рівненської області. Рідні запізно звернулися у Луцьк до медиків. Дівчинка померла від ускладнення у вигляді двосторонньої вірусної пневмонії в інфекційній лікарні. Всього в області від ускладнень грипу померла уже 21 людина.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ, Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>