Сусіди-поляки виручають і масками

У зв’язку з поширенням епідемії грипу голова облдержадміністрації Микола Романюк у понеділок у телефонній розмові звернувся до маршалка Люблінського воєводства Польщі Кшиштофа Грабарчука з проханням допомогти волинянам необхідними засобами захисту та медичними препаратами. Польський колега пообіцяв Миколі Ярославовичу, що допомога буде надана, і надійде у середу. Однак, спостерігаючи за стрімким поширенням недуги на Волині, люблінці знайшли можливість прискорити формування гуманітарного вантажу. Його передача відбулася уже у вівторок. З цього приводу Микола Романюк і Кшиштоф Грабарчук зустрілися на українсько-польському кордоні на території митного пункту пропуску “Ягодин-Дорогуськ”.
У гуманітарному вантажі з Люблінського воєводства волиняни отримали 100 тисяч захисних масок та сучасний апарат для вентиляції легень. Нестачу останніх уже почали відчувати у Волинській обласній інфекційній лікарні. Саме туди й передали подарований поляками апарат. Маски ж розподілять між інтернатами, будинками пристарілих, районними лікарнями та сільськими ФАПами.
Від імені усіх волинян Микола Романюк подякував сусідам за дуже доречну і оперативну допомогу.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ, Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>