Вполювали свиню і штраф

Четверо молодиків, мешканців села Гуща Любомльського району, днями вирішили вполювати дичину. Те, що на парнокопитних звірів ще не сезон, не стримало їх. Запрягли коней, вкинули на підводу три рушниці з набоями – і вйокнули у прикордонну смугу. Тут взагалі заборонено будь-яку стрілянину, отже, про полювання на мешканців лісу й мови не може бути. Почувши шум, прикордонний наряд швидко прибув на місце. З’явилися вони якраз впору, бо браконьєри вже задоволено потирали руки: вполювали дику свинку. Вона заважила всього тридцять два кілограми.
За порушення правил полювання любителям дичини світить штраф від 10 до 20 неоподаткованих мінімумів та компенсація завданих збитків у розмірі 10000 гривень. Їм певною мірою ще пощастило, бо якби застрелили лося, то довелося б відшкодувати мисливському господарству 20000 гривень.
Олександр ХОМЕНЧУК, Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>