«Грамотний, а на дружину верещить…»

Ніколи я нікуди не писала, але сьогодні вирішила. Дуже потребує допомоги одна сім’я – нема у ній ладу, й у всьому винна горілка. Здавалося б, сім’ї тільки жити і радіти, а спиртне забирає в господаря розум: він так верещить на свою дружину, що страшно слухати. Не треба бути близько біля них, адже всі сусіди чують, як він обзиває свою жінку. Дитинка у них чотирирічна, і вона, бідна, боїться того крику, може ж перелякатися і зовсім скалічитись. Чому цей ведмідь не задумується, як він поводиться зі своєю сім’єю – ти ж грамотна людина, з інститутом?
Якби це було колись, то пішла б у райком – його обов’язково викликали б і поставили на місце. А зараз кому поскаржитися? Нікому нема до тебе діла. Горілка продається цілодобово, от той ведмідь і заправляється. Жінка у нього хороша, але що вона може зробити? Кілька днів тому взагалі дома не ночувала, а десь по сусідах з дитинкою ховалася, бо до звірячого крику чоловік бійку добавив. Всього й не напишеш. Може, знайдуться люди, які зрозуміють оту біду і дадуть  пораду? А може, цей чоловік прочитає і схаменеться?
Сусідка,
с. Новоукраїнка, Млинівського району
Рівненської області

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>