Алкоголь неповнолітнім продавати зась

Яким нормативним актом заборонено продавати пиво неповнолітнім та яку відповідальність несе продавець, якщо це зробить?
Володимир,
м. Луцьк

Заборона продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних  напоїв,  вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, встановлена Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».
При цьому, продавець зобов’язаний перевірити у покупця, який купує  пиво, паспорт або інші документи, які підтверджують вік особи, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку. У разі відмови надання такого документа продаж  пива такій особі забороняється.
А відповідальність продавця за продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі,  яка не досягла 18 років, передбачена статтею 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн до 1700 грн).

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>