Хочу подати у суд на… суд

Отримавши повідомлення з виконавчої служби, дізнався про рішення міськрайонного суду, за яким з мене стягують велику суму коштів. Однак я нічого не знав про суд і не отримував рішення. Чи можу я оскаржити це рішення суду?
Олександр,
м. Луцьк

Звичайно, ви маєте право як на апеляційне, так і на касаційне оскарження судових рішень. Так, статтею 292 Ци-вільного процесуального кодексу України (надалі – ЦПК України) закріплено, що сторони та інші особи, які беруть участь у справі, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їх  права  та  обов’язки,  мають  право  оскаржити  в апеляційному порядку рішення суду першої інстанції повністю або частково.
Оскільки ви уже пропустили десятиденний строк на апеляційне оскарження рішення міськрайонного суду, то вам слід подавати апеляційну скаргу із клопотанням (заявою) про поновлення строку на апеляційне оскарження, вказуючи поважну причину пропуску.
Крім того, слід дотримуватися визначених ЦПК України вимог щодо форми, змісту, порядку подання самої апеляційної скарги, без чого вашу апеляцію не розглядатимуть.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>