Чи всі пенсіонери отримають субсидію?

“Фактично всім пенсіонерам розсилають конверти з бланками заяви на субсидію, декларації та зразком, як їх заповнювати. Це що, всі пенсіонери претендуватимуть на допомогу?”
Антоніна ПОЛУТОК,
Радехівський район Львівської області

– Аж ніяк не всі, – повідомив журналістам Іван Макух, начальник сектора Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області. – Але ми не можемо точно визначити претендентів. Бо навіть якщо в пенсіонера й доволі висока пенсія, то з ним можуть проживати родичі з низькими зарплатами, й сукупний дохід виявиться прохідним для субсидії. Тому, отримавши з Пенсійного фонду персонального листа, пенсіонерові варто прикинути шанси на субсидію. Тобто додати до своєї пенсії гроші, які приносять у дім інші члени родини, й порахувати місячну плату за комунальні послуги. Якщо вона перевищує 15% сукупного доходу всіх зареєстрованих у квартирі, то є шанси на субсидію. Якщо ж ні, то не треба завдавати собі клопоту із заповненням документів. Якщо комусь це порахувати важко, то треба звернутися у відділ субсидій, щоб зробили попередній підрахунок.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>