Чи можна отримати статус інваліда війни?

У редакцію зателефонував наш читач з Ратнівського району і поцікавився, чи правда, що з нового року учасники бойових дій і ветерани війни можуть отримати статус інваліда війни?

Роз’яснити ситуацію ми попросили начальника відділу у справах ветеранів персоніфікованого обліку пільг та нагляду за призначенням і виплатою пенсій Волинського обласного управління праці та соціального захисту Оксану Гобод:
– З першого січня 2010 року набрали чинності зміни до статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” в частині встановлення статусу інваліда війни. Особи, які в неповнолітньому віці були призвані чи добровільно вступили до лав Радянської Армії і Військово-Морського Флоту під час військових призовів 1941-1945 років і стали інвалідами внаслідок загального захворювання або захворювання, отриманого під час проходження військової служби чи служби в органах внутрішніх справ, державної безпеки, інших військових формуваннях, можуть набути право на встановлення статусу інваліда війни.
Надання такого статусу передбачає видачу посвідчення “Інваліда війни”, яке дає право користуватися пільгами, регламентованими Законом України, серед яких 100-відсоткова знижка за надані житлово-комунальні послуги в межах норм споживання.
Тому запрошуємо з усіма запитаннями звертатися в органи праці та соціального захисту населення.
Кость ГАРБАРЧУК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>