Нове про виплати безробітним

Буквально днями з Державного центру зайнятості надійшло нове роз’яснення щодо виплат допомоги по безробіттю для тих, хто звільнився з роботи “за згодою сторін”. На цей раз – більш-менш приємне для тих людей, які зареєструвалися у центрах зайнятості після 28 квітня цього року. Саме у цей день вступило у дію рішення Конституційного суду України, який визнав недійсними кілька постанов так званого антикризового закону.
Нагадаємо, що з початку цього року Верховна Рада скоротила допомогу на три місяці тим людям, які залишилися без роботи. Грошей доводилося чекати дев’яносто днів від моменту реєстрації у центрі зайнятості, – а це 100 відсотків від заробітної плати, яку отримувала людина.
Тепер же, як пояснили юристи Волинського обласного центру зайнятості, гроші нараховуватимуться з восьмого дня після реєстрації безробітного, але виплати припиняться за три місяці до закінчення строку допомоги. До слова, допомога по безробіттю нараховується по особливій схемі: виплати кожні три місяці зменшуються.
Мирослава КОСЬМІНА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>