Чому не дали 50 тисяч гривень?

Моя дружина померла, і на мені залишилося двоє синів. Через якийсь час я зійшовся і жив у громадянському шлюбі з жінкою, яка мала від першого шлюбу сина. Минулого року дружина завагітніла, і ми офіційно зареєстрували наші стосунки. У серпні 2008 року народилася спільна дочка.  На даний час у нас двоє повнолітніх і один неповнолітній син та маленька дочка. Але допомогу при народженні нам нарахували лише як на другу дитину. Коли звернулися у Дубенське міське управління праці та соціального захисту населення, то спеціалісти мотивували своє рішення тим, що ми з дружиною пізно зареєстрували шлюб. Просимо дати роз’яснення, чи правильно нам нараховують цю допомогу?
Михайло НІКОЛАЙЧУК,
м. Дубно Рівненської області

На жаль, нічого втішного ми теж не зможемо вам сказати. Одноразова допомога при народженні насамперед призначається матері, виходячи з кількості дітей, яких вона народила. Щоправда, бувають виключення, але спеціалісти соцзабезів і Волинської, і Рівненської областей, куди ми зверталися із запитанням, підтвердили, що саме у вашій ситуації закон безсилий. І хоча у листі згадується, що ваша друга дружина допомагала виховувати синів, документально підтвердити це, судячи з усього, неможливо. Коли діти були неповнолітні, вам треба було або офіційно зареєструвати шлюб, або на той час вашій цивільній дружині їх усиновити. Тобто, щоб отримувати 50 тисяч гривень допомоги (як на третю дитину), управлінню праці та соціального захисту треба довести факт спільного утримання дітей. Підтвердити цивільний шлюб тепер, коли сини вже повнолітні, як підказала нам юрист, можливо лише у судовому порядку.
Мирослава КОСЬМІНА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>