Доведи дарування грошей – і квартира твоя

Перебуваючи в шлюбі з чоловіком, ми купили квартиру, гроші на яку мені подарували батьки. Зараз у нас іде справа до розлучення. Квартира залишиться за мною, чи її доведеться ділити з чоловіком?
Галина Р.,
м. Ковель, Волинська область
Стаття 57 Сімейного кодексу України визначає, яке майно є особистою приватною власністю дружини, чоловіка, серед якого й таке:
1) майно, набуте нею, ним до шлюбу;
2) майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але на підставі договору дарування або в порядку спадкування;
3) майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але за кошти, які належали їй, йому особисто.
Оскільки квартира Вами була придбана під час шлюбу, потрібно довести факт дарування грошей саме Вам, а також те, що саме за ці кошти Ви придбали дану квартиру (це може бути укладений між Вами договір дарування певної суми грошей саме на придбання квартири).
Разом з тим, якщо у придбання квартири вкладені не лише Ваші особисті кошти, а й кошти чоловіка, то частка у цій квартирі, відповідно до його внеску, буде його особистою приватною власністю.
Таким чином, якщо Ви придбали квартиру саме за подаровані Вам особисто кошти та якщо вартість квартири не збільшилась внаслідок затрат Вашого чоловіка, дана квартира не може бути спільною сумісною власністю подружжя, а залишиться Вашою особистою приватною власністю.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>