Колки зі своїм тортом випередили столицю

У Львові відбувся Всеукраїнський конкурс фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів за спеціальністю «кондитер». У ньому змагалися 27 учасників з усіх куточків нашої держави. Волинь представляла лідерка обласного конкурсу, учениця ІІІ курсу Колківського вищого професійного училища Аліна Матвійчук.
Перемогу в Луцьку дівчині принесла «чарівна» туфелька, майстерно виготовлена на торті. До Львова ж з педагогом Людмилою Панасюк поїхала втілювати справді грандіозну ідею. Її «Райська насолода» (саме таку назву дали солодкій композиції) вразила не тільки журі, а й усіх учасників. Учениця майстерно виліпила з марципану ніжну арку, на якій вмостилася райська пташка. Під нею поставила ангела ручної роботи, вилитого з шоколаду, оздобила усе дивовижної краси орхідеями. А доповнила композицію смачнющими тістечками, солодкими квітами і водоспадом, з якого лилася чарівна мелодія води і линув спів птахів.
Конкурс тривав три дні. Учасники не тільки готували та презентували торти, а й змагалися з теорії. За підсумками було визначено шість переможців. Перша премія дісталася господарям конкурсу – львів’янам. Друге місце здобули гості з АР Крим, третє – з Кіровограда, четверте – з Чернігова. А ось п’яту сходинку з дипломом ІІІ ступеня (з обіцяною президентською стипендією, яку мають вручити влітку) посіла Волинь. Тож Колківське ВПУ своєю майстерністю втерло носа іменитим кондитерським школам, у тому числі й столиці.
Наталія КРАВЧУК,
Львівська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>