По горах і долинах – на броньовику

Незвичний вид туризму придумали у місті Моршин на Львівщині – по болотах, гірських масивах, важкодоступних місцинах на броньованій розвідувальній машині. І, як на диво, охочих спізнати таку екстремальність з кожним днем все більшає.
– Усе почалося з того, що в одній із військових частин з використання “списали” БРДМ-2, – розповідає Ярослав Друль, керівник фірми “Д-С Актив Груп”, яка займається наданням туристичних послуг, – цю машину випустили ще у сімдесятих роках минулого століття, вона вірою-правдою прослужила військовикам, а наразі, по суті, стала купою металу. Придбавши у військового відомства цю техніку, довелося докласти чималих зусиль, щоб довести її до пуття. А заодно пристосувати до тих задумів, які фірма намітила втілити у реальність. Тобто, до туристичних екстремальних подорожей. Для цього з машини зняли гармату, вирізали верхню броню, щоби туристи мали оглядовий простір, встановили засоби безпеки.
Перше туристичне “форсування” влітку нинішнього року припало на гористу місцину – саме такий маршрут вибрали туристи, аби з вершини споглянути місто. Броньовик успішно подолав дистанцію, а замовники отримали масу позитивних емоцій. Загалом маршрут на вершини – найбільш популярний у туристів-замовників. Хоч, приміром, є такі, хто полюбляє форсування боліт, як-от недавно група відпочивальників з Білорусі. Був випадок, що екстрим на БРДМі замовили колишні десантники, які служили якраз на таких машинах.
Зрештою, не лише екстрим отримують туристи, але й новий багаж знань. Зокрема, їм пропонуються цікаві пізнавальні екскурси в історію краю. Ось так моршинський броньовик, як нарекли його у місті, став у пригоді для сучасників. Водночас підтвердив істину, що вдосконаленню такого модного нині поняття, як зелений туризм, немає меж.
Сергій Новак,
Львівська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>