Українці на олімпіаді поки без медалей

У канадському місті Ванкувер тривають ХХI зимові Олімпійські ігри. У них за 17 днів розіграють 86 комплектів нагород в 15 видах спорту. Участь у змаганнях братимуть кілька тисяч спортсменів із понад 80 країн світу. Очікується, що трансляцію Олімпіади-2010 у Ванкувері дивитимуться близько 3 млрд телеглядачів по всьому світу.
Україна відправила до Канади команду у складі 47 атлетів, які боротимуться за нагороди у біатлоні, лижному і санному спорті, фрістайлі, фігурному катанні, стрибках з трампліна та сноубордингу.
Серед лідерів у загальнокомандному заліку наразі перебувають олімпійці зі США, Німеччини, Франції, Канади й Швейцарії.
Українці поки що не мають жодних нагород. Найкращий результат в нашій національній команді – 5-те місце Андрія Дериземлі в спринті на 10 кілометрів у змаганнях біатлоністів. Українець допустив два промахи під час стрільби і відповідно змушений був пробігти два штрафних кола. Якби не ці помилки, Андрій Дериземля цілком міг би розраховувати на медаль, оскільки продемонстрував найкращу швидкість з-поміж усіх учасників гонки.
Сталося на олімпіаді уже й кілька скандальних подій. Старт головних змагань планети затьмарила загибель грузинського саночника, котрий смертельно травмувався під час тренувальних заїздів. На організацію ігор нарікають росіяни. Зокрема, прапороносець олімпійської збірної РФ Олексій Морозов розкритикував харчування в місцевій їдальні. “З таким харчуванням ми просто витягнемо ноги. Страви, які нам подають, зовсім не смачні і не калорійні”, – зазначив він. Нині збірна Росії з хокею, яка претендує на золоті медалі, харчується гамбургерами у “Макдональдсі”.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>