У Луцьку вшанують тих, хто рятував людей від голоду

22 листопада, у День пам’яті жертв голодоморів, Волинь приєдналася до загальнонаціональної акції “Запали свічку”. Багато мешканців краю підтримали її і поставили на підвіконнях своїх помешкань вогники. Центральний захід відбувся в обласному центрі. Розпочався він зі Скорботної ходи від Свято-Троїцького кафедрального собору до Старого міста, у якій взяли участь свідки голодомору, духовенство та представники влади. На Замковій площі пройшов мітинг-реквієм, панахида по загиблих та покладання квітів до пам’ятника жертвам політичних репресій. Потім учасники заходів зі свічок та лампадок на бруківці перед луцьким замком виклали символічний хрест завдовжки понад десять метрів.
Цього ж дня на території Братської Хрестовоздвиженської церкви заклали камінь та освятили місце під пам’ятний знак Християнському Милосердю волинян. Його встановлять на честь мешканців Волині, які у 1932-1933 та 1946-1947 роках рятували від голоду українців зі східних областей.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>