у Кухарів дитсадків перевірять вміння готувати

Листопад виявився непростим для луцьких садочків. На початку місяця з підозрою на сальмонельоз госпіталізували вісімнадцять дітей дошкільного закладу №16 і вісім дорослих. У двадцять одному випадку діагноз підтвердився. Як розповіла на спеціальній нараді у Луцькому міськвиконкомі головний санітарний лікар Луцька та Луцького району Валентина Попович, дітлахи та дорослі захворіли після вживання курячих котлет, які були виготовлені з протермінованого на один день м’яса. Також під час їхнього приготування кухар не дотрималась технології. Вона не просмажила виріб, а лише довела до готовності в електропечі. У зв’язку зі спалахом інфекції садочок знаходився на карантині, і лише нещодавно відновив свою роботу після кадрової доукомплектації. Адже винних у недбалості, яка призвела до таких неприємних наслідків, звільнили.
Тим часом до інфекційної лікарні потрапила ще одна дитина, цього разу з дитсадка №10, у якої також підтвердилося захворювання на сальмонельоз. Однак у цьому випадку, за висновками санепідемслужби, мав місце факт побутового зараження.
Аби запобігти у майбутньому таким проблемам, усіх кухарів дитячих дошкільних закладів протестують на знання правил гігієни та дотримання технологій під час приготування їжі.
Наш кор.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>